السلام عليكم.. احبتي منتدانا مفتوحاً للجميع لذلك فلا تبخلوا علينا بزيارتكم والتصفح ولو بالقراءة والدعاء

من لا يريد التسجيل فنحن لا نجبر احد على التسجيل وفتحنا جميع الاقسام للزوار ونسأل الله تعالى ان يوفقنا

واياكم لنشر الخير فى موقعنا وجميع المواقع بشكل عام

دمتم بحفظ الله ورعايته

إدارة الموقع
السلام عليكم.. احبتي منتدانا مفتوحاً للجميع لذلك فلا تبخلوا علينا بزيارتكم والتصفح ولو بالقراءة والدعاء

من لا يريد التسجيل فنحن لا نجبر احد على التسجيل وفتحنا جميع الاقسام للزوار ونسأل الله تعالى ان يوفقنا

واياكم لنشر الخير فى موقعنا وجميع المواقع بشكل عام

دمتم بحفظ الله ورعايته

إدارة الموقع
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصوردخولالتسجيل

 

 أحلى لازانيا ممكن تاكليها او تعمليها في حياتك

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
شيف موسى
مشرف المطبخ
مشرف المطبخ
شيف موسى


العمر : 44

أحلى لازانيا ممكن تاكليها او تعمليها في حياتك Empty
مُساهمةموضوع: أحلى لازانيا ممكن تاكليها او تعمليها في حياتك   أحلى لازانيا ممكن تاكليها او تعمليها في حياتك I_icon_minitime1/3/2010, 07:40

أحلى لازانيا ممكن تاكليها او تعمليها في حياتك Lasagna
المقادير:
1- الباشميل:
معلقتين كبار سمنة
نص كوب دقيق
3-2 بيض حسب الحجم
كيلو لبن وزيادة شوية
فلفل- ملح

2- العصاج:
بصلتين وسط
نص كيلو لحمة مفرومة احمر
صلصة(معجون طماطم)
مكعب مرقة فراخ
سمنة للتحمير
فلفل-ملح

3- خلطة الجبنة:
نص علبة جبنة ريكوتا
كوب جبنة موزاريلا
كوب جبنة بارميزان مبشورة
بيضة
رشة ريحان مجفف

4- لازانيا:
انا افضل المستوردة لها طلع احلى
وكمانمش بتلزق مع بعضها

وفي منها اللي لونها اخضر معمولة من
السبانخ جميلة برضه

العلبة على قد الصينيه بتاعتي تعملها
مرتين



الطريقة:

1-الباشميل:
نسخن السمنة ونحط عليهم الدقيق ونحمره
لحد ما يصفر شوية

نحط اللبن عليهم ونفضل نقلب مش نسيبه
الا لما يدوب الدقيق في اللبن ويبقى تقيل بس يكون اخف شوية من باشميل
المكرونة بالفرن بعدها تضيفي البيض وتضربيه بالمضرب عشان الباشميل سخن
والبيض ممكن يستوي

بعدها تحطي الملح والفلفل وتسيبيه...

2-العصاج:
نفرم البصل ونحطه على السمنة لحد مايبقى
ذهبي بعدين نضيف له اللحمة ونقلبهم ولما نحس ان اللحمة استوت نضيف نصف
برطمان الصلصة ومكعب الماجي وكوب ماء او كوب وربع ونخليهم يتسبكوا شوية..

ونحط ملح خفيف عشان المكعب مالح وفلفل
أختياري
ممكن نضيف جزر مبشور مع خلطة العصاج
ويستوي معاها


3- الجبنة:
نخلط الأنواع مع بعض ومع البيض والريحان

دلوقتي احنا حضرنا كل حاجة
نجيب صينية كبيرة ونحط فيها مية وملح
وشوية زيت ولما تغلي نحط قطع اللآزانيا تقريبا اربعة او 3 مش كلهم مع بعض
عشان مش يلزقوا مع بعض....

في الوقت دا نحضر صينيتنا اللي هنعمل
فيها

1-ندهن الصينية في قعرها شوية باشاميل
2-نحط اول طبقة من اللآزانيا بعدين طبقة
من العصاج ونرش من خلطة الجبنة على العصاج بعدين طبقة باشميل وماتقلقوش
انهم يدخلوا في بعض عادي..

3- نضع طبقة تانية من اللآزانيا ونعيد
نفس الخلطة.

4-نضع طبقة اخرى من اللآزانيا ودي اخر
طبقة بعدين نغطيها بالباشميل فقط ونرش جبنة موزاريلا وبارميزان.

توضع في فرن ساخن حرارته 200 درجة
لحد مايتحمر من الأطراف بعدها تشغلي الشواية اللي فوق عشان تحمري وجهها..

بالهنا والشفا

ملحوظات:
1-الطريقة دي تنفع من غير جبنة
الريكوتا والريحان لو مش متواجدين,,,

بس انا دقتها في مطعم ايطالي كانوا
فيها عجبتني جدا وبقت في وصفتي دايما...


2-ممكن تزودي الطبقات بنفس الطريقة
حسب عمق الصينية بس الحقيقة هي كده كفاية عشان تعرفوا تاكلوها ومش تكون
تقيلة..بس اهم حاجة ان اللآزانيا تكون اخر طبقة


3-ممكن تحسوا ان الطريقة صعبة بس
حقيقي هي سهلة لو جمعتي كل الأحتياجات وبجد محدش داقها عندي الا لما
نسفوهاااااااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
أحلى لازانيا ممكن تاكليها او تعمليها في حياتك
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» لازانيا بالسبانخ

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: قسم الاسرة :: المطبخــــ-
انتقل الى: